U kunt hier een getuigenis schrijven van uw belevingen voor, na en tijdens de bedevaartreizen.

Geschreven door Hugo, 23. apr, 2017

Bij het heengaan van onze geliefde pastoor Hans Vergeer.
Via een medebedevaarder van de Rejoice Reizen, namelijk Frans, leerden wij enkele jaren geleden pastoor Hans en de bedevaartgroep kennen.
Al gauw en zeker tijdens de verdere bedevaart beseften wij (mijn zus Maggie, schoonbroer Fred en Hugo) dat ons het beste van Maria's genade zou toekomen. Een fijne, diepgelovige groep met organisatoren Marleen en George en zoon Arjen en schoondochter Melanie. De gehele organisatie was tot in de puntjes geregeld. Zelfs kleine verrassingen zoals een kaarsje of de weergave van de boodschap van de Koningin van de Vrede op de laatste tweede mei. Er was ook tijd voor ontspanning en toerisme zoals het bezoek aan Mostar.
Pastoor Hans Vergeer maakte een heel diepe indruk door zijn oersterk geloof, zijn thematische homilieën, zijn permanente geloofshouding. Wat een bezieling ging er van hem uit! Wat als een echte herder je doet beseffen: dat jij de geliefde van de Heer bent, dat je nooit zo diep kunt vallen als in de handen van de Heer. Je kunt altijd opnieuw beginnen. God, Jezus, Maria, de geloofsbelijdenis, de liederen ter ere van
God, Jezus, Maria, de Geest, ...
Zo diep aangrijpend en ingrijpend! Zo nazinderend. Zo vol geloof.
Elk jaar was er ook een bijzondere kans om de Geest te ontvangen. Dat kon hij uiterst intens. Het was een ongekend zalig gevoel om door de handoplegging de Geest door jou te voelen doorstromen. Hemels!
Het waren voor ons in die jaren de bedevaarten naar Medjugorje die ons geloof maximaal versterkten. Ook door de gehele groep die hetzelfde doel nastreefde: genade van de Koningin van de Vrede die ons dichter bij Jezus en God bracht. God zij dank!
Dan kwam het kruis. In de eerste plaats voor hemzelf. Als gevolg ook voor de organisatoren van de Rejoice Reizen en voor de gehele bedevaartsgroep: pastoor Hans heeft kanker. Alle bedevaartsleden baden onophoudend voor zijn genezing. De mens wikt, God beschikt. Op tweede kerstdag van 2016 ging hij over naar de Vader, naar Jezus, naar Maria.
Uiterst sterk: pastoor Hans nam zelf tijdens een video-opname afscheid. Alweer met de sterkste geloofsgetuigenissen, met alle hoop, ook voor ons. Hij liet weten: ik zal bij de Heer voor jullie allen persoonlijk ten beste spreken. Wat een kracht! Wat een geloof!
In de hemel kan hij nóg meer voor ons doen ook al hadden wij hem nog zo graag jaren bij ons. Wij zijn hem eeuwig dankbaar.
Er zijn zo van die zielen die met de hst naar de hemel gaan. Een ervan was die van pastoor Hans.
Het intense verdriet om hem is onmeetbaar. Onze dankbaarheid is maximaal. Zijn leven is van een onvatbare betekenis.
Het verdriet is in de eerste plaats enorm voor Marleen, George, Melanie en Arjen en hun kinderen. Uiteraard ook voor de bedevaarders. Het heeft lang geduurd voor mij om iets te laten weten: de pijn was te groot.
Ik ben er zeker van dat Rejoice Reizen een nieuwe weg zal vinden, hoe moeizaam ook, hoeveel tijd het ook moge vergen. Daar zal ook pastoor Hans vanuit de hemel voor zorgen.
Alleluia. De Heer is verrezen. Wij blijven mekaar steunen en zijn weg volgen: die van de Heer,dat is ook die van pastoor Hans! Hartelijk dank!

E-mail:

@skynet.be

hugovanmalder

Geschreven door Zuster Baptista, 20. jun, 2014

Lieve mensen

Wat een bedevaart en hoe mooi was de aanwezigheid van Maria. Ik heb echt mogen ervaren dat Maria de leiding overnam van mijn bedevaart, het ons overgeven aan onze moeder die ons dichter zo tot Jezus leidt.
Met zo een fijne groep mensen op pad gaan, maar de echte binding van de groep is te danken aan de omarmimg op het 25 jarige priester feest van Pastoor Vergeer, ik mag dan ook mevr en dhr Mimpen bedanken dat zij door de liefde volle omaring van Maria, ons aan elkaar hebben verbonden.

Zuster Baptista

Geschreven door Camille en Veronique, 7. jun, 2014

Lieve vrienden,
Veronique en ikzelf willen jullie beiden bedanken voor al uw werk, uw inspanningen, uw vriendelijkheid die gemaakt hebben dat onze eerste reis naar Medjugorje een topervaring is geweest en dat wij maar één wens in ons hart dragen; volgend jaar met jullie groep en met priester Hans opnieuw naar Moeder Maria te reizen.
Deze reis is voor ons beiden zeer genadevol geweest. Het is duidelijk, dat naast de genade die Moeder Maria ons geschonken heeft in alle ontmoetingen, met de Canadese dame met zr. Claire - Marie uit Gent met Stefica onze gids, die ons Vicka liet ontmoeten, een getuige die ons echt ontroert heeft met haar glimlach, haar geduld tegenover de Italiaanse opdringerigheid, haar eenvoud. De echtheid van Vicka's getuigenis was zeer sterk. Men ervaart dat zij beleeft wat ze zegt. Vooral de Charismatische viering de laatste dag in Mother Village, de aanwezigheid van priester Hans heeft een bepalende rol gespeeld. Zijn preken, zijn manier om de H. Mis op te dragen, zijn warmte en dienstvaardigheid heeft ons echt geholpen.
We vonden de groep vrij positief, er heerste een sterke band. De goede sfeer is aan jullie te danken en aan uw zoon en schoondochter met de twee kindjes. Jullie hebben ons allen het geluk geschonken (een waar geluk) Moeder Maria te mogen ontmoeten in Medjugorje een ervaring die wij in ons leven zullen meedragen. We bidden dat God jullie beiden en uw zoon met zijn gezinnetje en priester Hans mag blijven zegenen. Jullie zijn een toonbeeld van wat liefde, geloof en inzet allemaal kan verwezenlijken. En dat doen jullie met eenvoud, als het ware vanzelf maar vergt nederigheid, wilskracht en engagement. De hele organisatie was schitterend!!
Heel veel liefs Camille en Veronique

Geschreven door Hugo Van Malder, 15. mei, 2014

Lieve pastoor Hans, lieve Marleen en George en het jonge gezinnetje,
Is alles toeval? Neen, al denken heel veel mensen dat. Onze bedevaart naar Medjugorje van einde april, begin mei 2014, bewijst het tegendeel. De Koningin van de Vrede nodigde ons ditmaal uit om met de groep van de Rejoicereizen mee te gaan en zo ons geloof maximaal te beleven en te verrijken. Wat was er dan zo bijzonder aan?
- We werden door een echte herder begeleid = pastoor Hans
- De organisatie was prima
- De organisatoren zijn vriendelljke, bescheiden, hulpvaardige mensen
- een heel religieuze groep, het werden vrienden
- krachtige homilieën van een bezield, overtuigd pastoor met de blijde boodschap van één uitgewerkt thema = jij bent de geliefde van de Heer, ook al ben je soms gebroken, ook al ben je soms, zoals de verloren zoon, in een ver land. Je kunt altijd naar de Vader, naar je Thuis, terugkeren. Goed nieuws!
- Uniek: het ontvangen van de H. Geest in het Moederdorp
- Een oproep om in Brussel te verzamelen om afscheid te nemen
- De bijkomende 'dingetjes' = een praktisch welkomst(rug)zakje met heel wat info; een prentje achteraf en op het einde van de bedevaart = een uit te kiezen kaarsje met een persoonlijke boodschap
- de ontmoeting met zieneres Vicka waar onze pastoor een persoonlijk gebed van Vicka voor ieder van ons (!) regelde
- Een - zeker voor de nieuwelingen - geapprecieerde afwisseling: het bezoek aan de watervallen, aan Mostar en de voorlaatste dag aan Dubrovnik met als voordeel dat je er al bent voor de terugreis de morgen erna.
Kortom: een gezegende bedevaart.
Pastoor Hans: je bent een waardig opvolger van Jezus. Laat 18 mei een echte zon-dag zijn om je zilveren prieser jubileum. Je hebt de wens van je moeder waargemaakt: je bent een heilig, echte priester! Je bent nu al goud waard. Alle goeds en zegen, ook aan de organisatoren en de medebedevaarders.

-

E-mail:

@skynet.be

hugovanmalder

Geschreven door Hugo Van Malder, 9. mei, 2014

L

E-mail:

@skynet.be

hugovanmalder

Geschreven door zuster Baptista, 30. mei, 2013

Even geen getuigenis, maar een vriendschapsbericht

Lieve Levina de muziek die jij zoekt van de aanbidding kan je vinden bij Marleen!

Lieve iedereen die door ziekte of pijnen de reis hebben beleefd op een eigen manier wens ik iedereen beterschap en veel sterkte!

Ook de jongens uit Belgie alle goeds !

Wat fijn om de liefde te mogen blijven getuigen.

Zuster Baptista

Geschreven door Zuster Danielle, 19. mei, 2013

Onze eerste bedevaart naar Medjugorje ….een reis om nooit te vergeten…. Wij waren overweldigd door de sfeer, de uitstraling en blije, warme aandacht van iedereen . Dank Marleen en George en Arjen en Melanie, jullie waren er ,onopvallend , voor iedereen. Pastoor Vergeer heeft de gaven het hart te raken ,hij raakte ook het onze. Dank om alle lieve ,behulpzame harten en handen van onze reisgenoten. Dank om jullie getuigenissen en vriendschap. Wij zien uit naar onze volgende reis binnen drie jaar !!!
Wij samen
Zuster Danielle, Teresia en Machteld

Geschreven door Juliana en Etienne, 15. mei, 2013

De reis naar Medjugorje, was voor ons als echtpaar een zeer intense beleving; vooral 's morgens heel vroeg in de stilte. Vrede en vreugdevolle ervaring. Gedragen door het gebed van vele pelgrims en verbonden met hen die thuis voor ons baden! Als 't ware een draadloze lijn in 't gebed. Een aanrader voor diegene die ook eens het zaligmakende gevoel in zich willen ontdekken.
Dank u wel voor de geheel en goed begeleide reis! Juliana & Etienne

Geschreven door Zuster Baptista, 9. mei, 2013

Lieve vrienden,
als men deze sfeer proeft van Medjugorje, die we deze week hebben gehad!!! Wat een rijkdom aan geloof hebben we en een warmte. De sfeer was formidabel!! Heel fijn om met elkaar zo op te trekken. Zeker Louisa niet te vergeten!!
Pastoor Vergeer duizend maal dank!!
Marleen en George en het jonge gezinnetje dank!!
Thuiskomende zei men tegen mij;" Door je ogen heen zien we dat je ziel gelukkig is".
Ik heb veel gehoor gehad ook bij de leken die bij ons werken. Ook denk ik nu even aan de zieke in het ziekenhuis en Annie, sterkte. We zullen ons einddiploma halen 'HEMEL".
Blijde groet van zr. Baptista

E-mail:

@zustersonderdebogen.nl

zr.baptista

Geschreven door Louisa, 7. mei, 2013

Wat hebben we weer een fantastische tijd in Medjugorje gehad.
Ik was er deze keer zonder man en kinderen.
Deze reis samen met Zr. Baptista is voor mij onvergetelijk en we hebben samen met andere bedevaarders dan ook een prachtige tijd gehad.
De genade die wij er mochten ontvangen zal zeker doorwerken nu wij weer thuis zijn.
Ook alle complimenten voor Pastoor Hans voor de mooie woorden en gebeden .
En zeker niet te vergeten de goede zorgen van George en Marleen.

E-mail:

@zeelandnet.nl

thdegroene

Geschreven door Mirjam Romein, 4. okt, 2012

Geschreven door Mirjam, 23 mei 2012

Wat brengen de zakdoekjes uit Medugorje een vreugde!
Vandaag mijn 6e zakdoekje op mijn werk, openbare school gegeven. Dit keer aan een jonge collega. Ze was er zo blij mee,(kuste mij) dat ik er ook helemaal blij van werd.
En vanochtend vroeg kwam een andere jonge collega mij hiervoor bedanken: 'ze had niets met het geloof; geloofde wel dat er 'iets' is, ben geen atheist, maar wil toch mijn dochtertje later iets meegeven.
Ik merk dat ik mensen wakker schud met het zakdoekje en uit de vergetelheid help te geraken, dat er een God bestaat. Over Jezus en Maria is hen niets verteld, merk ik... Dank U God dat ik Uw apostel mag zijn!

Geschreven door Juliana, 16. mei, 2012

Reis naar Medjugorje van 27 april t/m 4 mei.
Ik ben vertrokken onder de bescherming van de H. Antonius. Onze dochter had een huis gekocht dichter bij haar zus; daar hadden we steeds voor gebeden. Het werd bij de notaris beschreven op dinsdag 17 januari (naamdag van st. Antonius). Ik dacht we gaan een noveen bidden tot de H. Antonius, voor een vlotte verkoop van haar vorig huis. Onze kinderen, wij en nog anderen baden mee. Twee weken voor de reis kregen we bericht dat het hotel overboekt was; en wij in een ander hotel werden ondergebracht namelijk "San Antonio". Op de uitstap reden we door een dorpje, waar de H. Antonius heel speciaal werd vereerd, vertelde de pastoor, ook dat hij op de st. Antoniusschool had gezeten in Den Haag.
In de bus gaf de Surinaamse medepelgrim als dank voor mijn hulp, met gesloten hand; hier, dat is speciaal voor jou (H. Antonius). Op een andere uitstap zat Annie voor ons, draaide zich om en zei:"Juliana ik heb iets voor je". Ik kijk in mijn hand en weer de H. Antonius! De laatste dag bezoeken Cécile en ik een kerk in Dubrovnik, ik wou terug buiten gaan waar we binnen gekomen waren, maar ze zei:"laat ons nog eens tot het einde gaan". Daar stond een prachtig groot beeld van de H. Antonius. Ik voel dat ik heel de reis beschermd en geleid ben door de H. Antonius.
Het huis is nog niet verkocht na 6 maanden maar we vertrouwen op de kracht en de voorzienigheid en dat door onze gebeden alles zal geleid zijn door St. Antonius. AMEN ALLELUIA!!!

Geschreven door mirjam romein, 8. mei, 2012

Door Mirjam Romein, 8 mei 12
Lieve vrienden,
Nu al mis ik dat heerlijke Medugorje, die hemelse atmosfeer, die warme föhn om mij heen, dat vrede-gevoel in de lucht.
De heerlijke temperatuur van soms 37 graden, die wij mochten genieten.
Wat was het afgelopen zondag koud in Den Haag, letterlijk en figuurlijk. In de taxi vrijdag 4 mei naar huis kon ik meteen getuigen. Een moslim-taxi-chauffeur. Hij had veel gelezen en zich verdiept in andere godsdiensten. Hij vroeg naar de H. Drie-eenheid. Ik heb hem een zakdoekje van Medugorje gegeven en hij kuste het; ik gaf hem ook de getypte boodschap van Mirjana van 2 mei 12. Ik had een grandioos gesprek met een moslim....hij was ontroerd.
Vandaag weer op school-- de kinderen zijn schattig--maar verder ijzig koud op school--wat een verschil! Hoe hebben wij de hemel nodig...Wat ben ik blij met het voorproefje..Dank U Maria en alle heiligen in de hemel! mirjam

E-mail:

Website:

@hotmail.com

mirjamromein

Geschreven door Zuster Baptista, 8. mei, 2012

Lieve dierbare, geestelijke vrienden.
Wat een genadevolle dagen mochten wij met zijn allen weer mee maken!
Met het bevrijdende Rejoicereis.
Dank aan de leiding!
Ik ben er zeker van, Gospa heeft ons niet voor niets samen gebracht in het oord van rust.
Ook was ik blij dat Julie Boes van de partij was. ik weet zeker, er is hoop! en we mogen elke dag weer opnieuw beginnen!
En aan de hand van de Gospa zullen we de eind zegen behalen!
Diploma: HEMEL.
Lieve mensen, een warme blijde groet Zuster Baptista

P.S. laat ook iets horen haha!

Geschreven door Juliana en Etienne, 6. mei, 2012

Een reis naar Onze Lieve Vrouw

Omdat ik het beter kan verwoorden met dit schrijven. Dit kort verhaal.
Ik heb een zeer liefhebbende echtgenote zien vertrekken op reis naar Medjugorje, die een belofte gedaan had, ik ga eens naar ginder, een rugzak vol zware stenen, noden en zorgen. Ik zeg haar, ik kan niet en durf niet door omstandigheden, maar ik trek mijn plan wel. Deze zelfde vrouw heb ik zien terugkomen omgeven door vreugde, een stralende glimlach, een heerlijke verschijning vol levenslust. Kortom een lichaam vol energie. Ik heb die week ook gebeden voor van alles en nog wat maar deze vrouw, waar ik zo van hou, kwam dan ook een man tegemoet die in een dip zat, zich ziek en eenzaam gevoeld had en onrust. Ondanks mijn handicap wil ik ook eens met haar dat wonderlijke en heerlijke ervaren van Medjugorje. Dank U Onze Lieve Vrouw! Dank u, mag ik Marleen en George zeggen? Dank u pastoor en alle pelgrims die gebeden hebben in Medjugorje, ik heb een vrouw terug gekregen zonder zorgen, die zware stenen waren geen kiezels meer, alles was weg. Dank U Heer Jezus!!! Alleluia!!!